Zusters Ursulinen schenken Klooster Tildonk aan Groep KVLV

De vereniging van de religieuzen Ursulinen van Tildonk vzw schenkt aan Immo Kwaliteitsfonds vzw* opgericht binnen Groep KVLV,een deel van het kloostergebouw met kerk, grond en aanhorigheden, gelegen Kruineikestraat 5 te Tildonk.

De beschikbare ruimte zal gerenoveerd worden en omgevormd tot een campus voor sociale innovatie met gemeenschappelijke huisvesting van social-profit organisaties en projecten. Op de gelijkvloers komt een ‘belevingscentrum’ van de Eerste Wereldoorlog.

Voor de financiering van de werken diende Immo Kwaliteitsfonds een aanvraag voor EFRO-steun in. Het provinciebestuur Vlaams-Brabant is co-financierder van vier sociale campussen, waaronder dit project.

Groep KVLV wil hiermee een nieuwe toekomst bouwen voor het voormalig Ursulinenklooster te Tildonk dat zo’n rijke geschiedenis heeft. Er werden in de loop der jaren duizenden meisjes opgeleid. Dit verklaart de bijzondere interesse van Groep KVLV.

Het klooster van de zusters Ursulinen maakte oorspronkelijk deel uit van het Sint-Angela instituut. De school werd in 1818 opgericht en is een van de oudste meisjesinternaten van ons land. Het oudste gedeelte is neoclassicistisch, in de 19de eeuw werd een neogotische kloosterkapel toegevoegd. Begin 20ste eeuw werd een art-nouveau feestzaal bijgebouwd. In het gebouw vinden we heel wat art-deco-elementen. De school is volop bezig met de restauratie.

Meer informatie over Groep KVLV: www.groepKVLV.be

*Immo Kwaliteitsfonds werd opgericht in de schoot van Groep KVLV nadat werd beslist het gebouw op de Remysite aan te kopen.

Tags Geplaatst onder nieuws dat eens niet over het huishouden gaat, Ons door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say