Nederlandse vrouwen poetsen wc bij onverwachts bezoek

Het overkomt je ongetwijfeld ook wel eens. Ineens krijg je onverwachts bezoek… Dan gaan 40% van de Nederlandse vrouwen nog snel het wc poetsen. Iets meer dan 1 op 4 beweert zelfs dat ze van haar wc-bril zou durven eten.

help, onverwacht bezoek!

Schaam jij je voor de rommel in huis bij onverwachts bezoek of ligt jouw huishouden er altijd proper bij? Uit het onderzoek van Vrouwonline.nl blijkt dat 70% van Nederlandse vrouwen zich verontschuldigt voor de rommel in huis en snel wat probeert op te ruimen of het bezoek afwimpelt. De andere 30% zegt dat haar huis altijd er altijd piekfijn bijligt en heeft dus helemaal geen moeite met onverwachte bezoekers.

Wat vinden we wel leuke huishoudelijke taken?

Maar het is niet enkel kommer en kwel. De leukste en meest dankbare taken vinden de Nederlandse vrouwen koken, boodschappen doen en de was doen. Minder leuk vinden ze strijken en de badkamer schoonmaken. De ramen lappen blijkt de minst favoriete taak, maar is achteraf wel een dankbaar werk.

huishoudhulp?

De belangrijkste reden om geen hulp in het huishouden te nemen is voor de Nederlandse vrouwen de hoge kostprijs. Anderen willen liever geen vreemd persoon in hun huis of zien het al “zwak zijn” als ze het huishouden niet zelf onderhouden.

Het systeem van dienstencheques maakt huishoudhulp heel goedkoop. In Nederland bestaat dit systeem van dienstencheques niet, maar bij ons gelukkig wel. De aankoopprijs van één dienstencheques voor één uur huishoudhulp kost 7,50€. De dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar en de effectieve kost bedraagt dus slecht 5,25€.

Tags Geplaatst onder dienstencheques, huishoudweetjes door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say