Mama en papa moeten meer tijd vrijmaken voor tieners

Meer dan de helft van de tieners in Nieuw-Zeeland wil meer tijd doorbrengen met zijn of haar ouders. Dit zijn verrassende resultaten aangezien de mythe bestaat dat jongeren hun ouders ‘haten’. Zes op de tien wil vaker bij vader zijn, 54 procent wil meer tijd met mama.

Goed contact

De onderzoekers bevroegen 10.000 studenten in 96 middelbare scholen. Daaruit blijkt dat de meesten een gelukkig gezinsleven ervaren, dat meldt nu.nl. 81 procent zegt dat de gezinsleden goed een goed contact hebben met elkaar, 71 procent is tevreden over het eigen contact met de rest van het gezin. Toch willen ze meer tijd met hen doorbrengen.

Redenen

Zes op de tien zien hun moeder te weinig door haar carrière, 72 procent vindt dat van de vader. Ook het huishouden maakt dat de helft te weinig zijn moeder ziet, 19 procent van hen is vaak weg, 7 procent zegt dat mama bewust geen tijd aan hen wil spenderen. Een kwart wil zelf geen tijd vrijmaken voor haar, 13 procent woont niet bij zijn of haar mama. Een kwart van de vaders is vaak weg, ook heeft 23 procent het te druk met het huishouden, bij 12 procent van hen is het de keuze van de papa dat ze weinig tijd hebben voor hun tiener. 22 procent van de jongeren wil zelf geen tijd met hem spenderen, 26 woont niet samen met zijn vader.

Dit artikel stond in Het Laatste Nieuws: Mama en papa moeten meer tijd vrijmaken voor tieners – Je Kinderen – HLN.

Tags Geplaatst onder huishoudweetjes, lifestyle door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say