Landelijk Dienstencoöperatief doet mee aan duodag

Tijdens Duodag vormt een van onze werknemers voor één dag een duo met een werkzoekende met een arbeidshandicap.

De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring. Een win-win situatie want zo kan de werkgever op een laagdrempelige manier kennis maken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden op de werkvloer van personen met een arbeidshandicap.
De werkzoekenden met een arbeidshandicap krijgen op hun beurt de kans om hun talenten te tonen en kunnen hun beeld van een bepaalde job aftoetsten aan de realiteit. De afstand tussen beide partijen is immers vaak nog groot en enkel door met elkaar in contact te komen kan deze afstand overbrugd worden. De Duodag is dan ook een opportuniteit om meer samen te werken in de toekomst.

438 werkzoekenden zullen proeven van een nieuwe werkervaring in één van de 369 deelnemende bedrijven gespreid over heel Vlaanderen.

Ook Landelijk Dienstencoöperatief doet mee aan duodag. Regiokantoren Tongeren en Halle ontvangen een werkzoekende met een arbeidshandicap.

Stephan (op de foto met Birgit) gaat binnenkort een opleiding tot administratief medewerker volgen. Hij proefde al even mee in het kantoor van Landelijk Dienstencoöperatief te Tongeren wat deze functie op de werkvloer inhoudt. Administratief medewerker, Birgit, nam hem even onder de vleugels en liet hem kennismaken met de inhoud van haar job. Hij ziet het in ieder geval helemaal zitten!

Regiokantoor Halle ontvangt volgende week een geïnteresseerde werkzoekende.

Tags Geplaatst onder Kijk binnen bij Landelijk Dienstencoöperatief, Landelijk Dienstencoöperatief in de kijker door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say