Huishoudhulpen Landelijk Dienstencoöperatief krijgen vorming handverzorging

Onze huishoudhulpen gebruiken hun handen dagelijks voor al het poetswerk: stof afdoen, dweilen, uitwringen, strijken,… Hun handen komen vaak in contact met water, verschillende stoffen en ook (gevaarlijke) producten. Hun handen krijgen bijgevolg heel wat te verduren en een goede handverzorging is voor hun dan ook zeer belangrijk. Daarom organiseert Landelijk Dienstencoöperatief voor alle huishoudhulpen een vorming.

Theorie

Deze vorming handverzorging bestaat uit twee delen. Er is een theoretisch gedeelte waarbij voornamelijk aandacht geschonken wordt aan preventie. Hoe kan je je handen goed verzorgen? Hoe kan je schade (allergie, bacteriën,…) aan je handen voorkomen? Wanneer moet je handschoenen dragen?

Praktijk

Het tweede deel van de vorming is heel praktisch. Onze huishoudhulpen zitten per twee en geven elkaar, onder begeleiding van de lesgever, een goede en deugdoende verzorging van de handen en de nagels.

Geschenkje

Aan het einde van de vorming krijgt iedereen een geschenkje mee naar huis: een zakje gevuld met materialen voor handverzorging: handcreme, een nagelsetje, een goede vijl,… Zo kan iedereen zelf aan de slag om haar/zijn handen goed te verzorgen.

Tags Geplaatst onder Kijk binnen bij Landelijk Dienstencoöperatief door Email

One Response


Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say