Houd kuis in je kleerkast

Tijdens de zomerperiode heb je misschien eens vijf minuten tijd om een blik te werpen op je kleerkast. Ligt alles door elkaar? Vind je niets meer terug? Of vind je net nog kleren van drie jaren geleden die je niet meer draagt? Of nog erger (zoals ik wel eens voorheb), kleren waar je al lang niet meer in past? Dan is het tijd om orde op zaken te stellen.

Eén keer per jaar moet je tijd nemen om kuis te houden in je kleerkast. Haal je kast volledig leeg en bekijk je kledingstukken met een kritische blik. Heb je een kledingstuk al meer dan een jaar niet meer gedragen? Stel je dan de vraag of je het nog wel zal dragen. Eigenlijk is dit het moment om afscheid te nemen van dat kledingstuk. En ja we weten het, dat kan soms moeilijk zijn. Maar wees hard voor jezelf (en bedenk erbij dat je zo misschien weer plaats maakt voor een nieuw stuk). Verzamel alle kledingstukken je niet meer zal dragen en breng ze naar een inzamelpunt of naar de kringwinkel. Zo doe je er nog iemand anders een plezier mee.

Sorteer je kledingstukken vervolgens op een logische manier in je kast. Leg broeken bij broeken, topjes bij topjes,… Sorteer de stapeltjes ook per seizoen en leg die kleding vooraan die je het komende seizoen zal dragen. Kledingstukken die je zelden draagt, zoals bijvoorbeeld een badpak of je ski-outfit kan je helemaal bovenaan in je kast leggen. Zorg ervoor dat de kleding die je vaak draagt ook binnen handbereik ligt.

Leg hier en daar een stoffen zakje met gedroogde lavendel of een ingepakt stuk zeep tussen je kleren. Dit geeft een frisse geur aan je kast en aan je kleren.

Tags Geplaatst onder huishoudtips, lifestyle door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say