Het aardappelrecept van de week… komt van www.aardappel.be

 foto : www.aardappel.be
De algemeen manager van Landelijk Dienstencoöperatief houdt van aardappelen.  Regelmatig krijgt hij via de smakelijke website ‘www.aardappel.be’ een aardappelgerechtje doorgemaild.   Geen enkel ingrediënt is zo (h)eerlijk als de aardappel, vindt hij.  Als hij het gerechtje zelf kan klaarmaken, bezorgt hij het voor onze blog. 

Vandaag : de ovenschotel met aardappelen en gehakt.

- Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan. Vul aan met de fijngesneden ui en knoflook, waarna u het gehakt toevoegt en deze korrelig bakt.
- Laat eventueel uitlekken in een zeef om het overtollige vet te verwijderen.
- Giet nu de aardappelen af en laat ze uitdampen.
- Verwarm de melk samen met de boter in een pan.
- Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter-, melkmengsel bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in en verdeel er de spekblokjes en het gehakt over. Dek hierna af met de puree en strooi er, als laatste, de kaas over.
- Zet 30 min in een voorverwarmde oven van 200°C.

Tip van de blogmaster : daar nog gekookte princessenboontjes bij serveren.

Smakelijk !

Tags Geplaatst onder culinair, huishoudtips, lifestyle door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say