Heb je er al eens aan gedacht om kleding, spullen of diensten te… ruilen?

Verkoopsites zoals Ebay, Kapaza, 2dehands,… zijn tegenwoordig heel erg populair. Maar er waait ook een nieuwe trend over naar ons landje: ruilen. Via verschillende websites kan je kleding, producten en zelfs diensten ruilen. Heb je die trui, CD of kinderboeken niet meer nodig? Gooi het niet weg, maar ruil het met iemand anders voor iets leuks. Zo denk je bovendien ook aan het milieu. We geven een kort overzichtje:

Swishing: ruilen van kleding

Doe jij al eens een miskoop? Heb jij ook zo’n kledingstuk in je kast hangen dat je eigenlijk nog nooit gedragen hebt? Of heb je toch dat paar schoenen gekocht dat eigenlijk een maat te klein was? Dan is swishing waarschijnlijk iets voor jou. De trend is ontstaan in Londen. Het woord swishing is een samenvoeging van de woorden shoppen en swappen (ruilen).
Hoe werkt het concreet? Een heleboel vrouwen komen samen en brengen een aantal kledingstukken mee die ze zelf niet (meer) dragen, maar die ze wel met trots willen ruilen voor een ander kledingstuk. Het is volledig gratis.
Meer informatie vind je op de website www.swishing.be.

TradeRoom: ruil wat je wil

Via de website www.traderoom.be kan je ruilen wat je wil met wie je wil en voor wat je wil. Zijn je kinderen hun jeugdboeken ontgroeid? Was die DVD toch niet zo goed als je dacht? Kom je er niet toe om één van de gerechten dat te maken uit dat kookboek dat al jaren in de kast ligt? Biedt dit en andere spullen aan op TradeRoom en ruil ze voor iets anders. Op deze website kan je zelfs ruilgroepen aanmaken, zodat je enkel ruilt met mensen die kent.

LETS: doe iets voor mij en je krijgt er iets voor terug

Ann kookt graag en Robert werkt graag in de tuin. Robert helpt Ann bij het onderhoud van haar tuin en Ann maakt voor Robert een lekkere maaltijd. Bij LETS worden er diensten geruild. Zo kan jij bijvoorbeeld beroep doen op een kennis om een klusje te doen in huis. In ruil let jij op de kinderen van je kennis.
Je kan diensten ruilen met andere LETS-leden die voornamelijk binnen dezelfde gemeente wonen. Meer informatie vind je op www.letsvlaanderen.be.

Tags Geplaatst onder lifestyle, milieuvriendelijk huishouden door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say