Gedichtendag 2011, ook bij Landelijk Dienstencoöperatief

Vandaag is het in België en Nederland Gedichtendag. 
ECHTE poëzie, dat laten wij over aan de Shakespeares en Hugo Claussen van deze wereld.  Maar toch… ook in Landelijk Dienstencoöperatief wordt er één keer per jaar een gedichtje geschreven voor onze huishoudhulpen.  Ter gelegenheid van de Dag van de Huishoudhulp wordt hen dat op een mooi kaartje bezorgd.   Het gedichtje wordt altijd speciaal gemaakt door Ann Willems (foto), coördinator in ons kantoor van Hoogstraten.   Hieronder vind je een citaat uit een van deze gedichten, speciaal voor onze huishoudhulpen…

Ik hoorde laatst een vrouwtje klagen,
over wat in het huishouden allemaal moet.
Poetsen, strijken, ramen zemen, je bent al snel een paar uur zoet.
Elke week opnieuw hetzelfde, en eens een extraatje tussendoor,
of de jaarlijkse grote kuis, er zijn leukere dingen hoor!
Wat zou ze die zorgen zo graag delen, zodat ze ook eens “uit” kon gaan,
in plaats van het hele weekend te moeten poetsen,
of achter een berg strijk te staan.
Ze vroeg me hoe ik dat deed, want ik werkte toch ook de hele week,
hoe komt het dat ik wel tijd had, en zij onder ‘t huishouden bezweek.
Vol trots en blij heb ik verteld, dat “TINE” dat voor mij doet,
dat die beter weet dan ik, wat er in mijn huis allemaal moet.
Dat het geweldig is als je weet dat ze komt,
als je thuis komt in een huis “piekfijn”
en dat ik echt niet zou weten, wat ik zonder haar zou zijn.

Tags Geplaatst onder dienstencheques, Kijk binnen bij Landelijk Dienstencoöperatief, Landelijk Dienstencoöperatief in de kijker door Email

4 Responses


Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say