Comfortabel thuis, nu en later? Opendeurdagen woningaanpassing

Thuis, waar we ons allemaal goed voelen! Waar we willen blijven wonen, liefst tot onze laatste dag! Maar is dat wel haalbaar? Wat als de trap te steil wordt, of het bad te diep? Het aanrecht te hoog, het bed te laag…?

Dienst Woningaanpassing

De Dienst Woningaanpassing van Landelijke Thuiszorg bestaat 10 jaar. Sinds 2001 geven ze advies en begeleiding aan cliënten over aanpassingen en hulpmiddelen om zo het comfort en de veiligheid in huis te verhogen.

Samen met de betrokkenen onderzoekt de dienst welke aanpassingen nodig en haalbaar zijn. Een aannemer wordt gecontacteerd en de werken worden opgevolgd. De Dienst Woningaanpasing onderzoekt tevens of er subsidies aangevraagd kunnen worden. Er wordt een dossier opgesteld en ingediend bij de bevoegde instanties.

Enkele mooie praktijvoorbeelden van woningaanpassing: je ziet een badkamer voor en na de aanpassing, een keuken voor een rolstoelpatiënt en een voorbeeld van een traplift.

Opendeurdagen

Landelijke Thuiszorg organiseert in samenwerking met KVLV opendeurdagen van de Dienst Woningaanpassing op:

  • Vrijdag 14 oktober vanaf 16.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 15 oktober van 10.30 tot 16.30 uur

Bij een kop koffie krijg je uitleg over woningaanpassing en persoonlijk advies. Aansluitend bezoeken we onder begeleiding in kleine groepjes een aangepaste woning in de buurt. Daarnaast maak je kennis met de diensten van Groep KVLV en het belang dat KVLV de voorbije 100 jaar hechtte aan comfortabel wonen.

locaties:

  • Provincie Vlaams-Brabant: Zaal ScafniS, Sint Hubertusplein te Schaffen-Diest
  • Provincie Limburg: Zaal Auberge Le Bon Vivant, Boomgaardstraat 2 te Rekem-Lanaken
  • Provincie Antwerpen: Zaal Groep KVLV, Nonnenstraat 12 te Herentals
Tags Geplaatst onder Ons, veilig huishouden door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say