Budgetvriendelijk terug naar school?

Het einde van de zomervakantie nadert en de eerste schooldag komt stilaan in zicht. Dus is dit de periode waarin de meeste ouders samen met hun kinderen nieuw schoolmateriaal gaan inkopen. En de kostprijs van die nieuwe schoolspullen durft al eens serieuze proporties aan te nemen. Maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Wij zetten een aantal tips op een rijtje om je kind budgetvriendelijk terug naar school te sturen:

Mix merk- en witte producten

Zeker als je kinderen wat groter worden, weten ze heel goed wat ze willen. Hun invloed op je aankopen voor hun schoolmateriaal is dan ook heel groot. Maar je hoeft je kinderen niet bij alles hun zin te geven. Spreek bijvoorbeeld af dat ze voor een aantal spullen (bv. ringmappen, schriften, pennenzak,…) een merkproduct mogen kiezen dat ze heel graag willen. Voor andere spullen (zoals bijvoorbeeld balpennen, stiften, schriften, een lat, een gom,…) neem je een kijkje bij de witte producten.

Koop niet te vroeg

De kans is groot dat je schoolmateriaal nog goedkoper zal kunnen vinden als je met je aankopen wacht tot net voor het begin van het schooljaar.

Hergebruik schoolmateriaal

Heb je echt allemaal gloednieuwe spullen nodig of kan je een aantal dingen hergebruiken? Je hebt misschien nog wel markeerstiften van vorig jaar die nog niet leeg zijn. Gebruik deze dan eerst verder.

Investeer in duurzame aankopen

Als je voor je kind een stevige en degelijke boekentas koopt, zal die gerust een aantal jaren meegaan en hoef je niet jaarlijks een nieuwe te kopen.

Bron: OIVO-onderzoek: Trends in de aankoop van schoolmateriaal

Waarom niet tweedehands?

De Kringwinkel Hageland (Aarschot, Diest en Tienen) biedt momenteel een heleboel goedkope, maar kwaliteitsvolle schoolmaterialen. Misschien heeft de kringwinkel in jouw buurt ook wel zo’n aanbod. Je vindt er zelfs merkspullen.

Tags Geplaatst onder huishoudtips, huishoudweetjes, lifestyle door Email

Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say