Barbies Landelijk Dienstencoöperatief poetsen vitrine Groep KVLV

Het is een origineel zicht… Barbies van Landelijk Dienstencoöperatief – je herkent ze aan hun schort - poetsen de vitrine van Groep KVLV.

Wie binnenkomt in het hoofdkantoor van Groep KVLV (Remylaan 4B in Wijgmaal), kan er niet naast kijken. De vitrine werd voor een aantal weken omgetoverd tot een poppenhuis. Maar dan wel één waar gewerkt en gepoetst wordt. De keuken, het salon, de slaapkamer, de kinderkamer en de badkamer worden één voor één onder handen genomen. Maar er wordt ook gestreken, de ramen worden gekuist en er wordt geborsteld.

Barbie en Ken

En dat allemaal door Barbies van Landelijk Dienstencoöperatief die, zoals het hoort, hun werkschort dragen (in een schattige mini-versie). Wie Barbie zegt, zegt Ken. Ze zijn in de minderheid,  maar Landelijk Dienstencoöperatief heeft ook mannelijke huishoudhulpen in dienst. En dus kon Ken zeker niet ontbreken in dit plaatje.

Onze huishoudhulpen worden ondersteund door hun coördinatoren en admnistratief medewerkers in onze regiokantoren. Een kantoor met een bureau en eigen mini-vitrine kon niet achterblijven.

Creatief brein

Het creatieve brein achter deze originele vitrine is onze collega Christel (links op de foto). Zij is creatief, inventief en super handig. Zij zag het concept van poetsende Barbies al helemaal voor zich en dus kreeg ze carte blanche.

Maar… als snel bleek dat er niet veel poetsgerief bestaat voor Barbies. Geen nood! Want Christel is ook nog eens een echt knutseltalent. Ze kroop achter haar naaimachine om kleine schortjes te stikken, maakte zetels voor het salon, timmerde een klein bureautje in elkaar,… En samen sloegen we de handen in elkaar om met Fimo (een soort klei) allerlei kleurrijke poetsproducten en -materialen te boetseren. Bij het opstellen van de vitrine werden we nostalgisch terug gekatapulteerd naar onze kindertijd en… konden we nog eens met de poppen “spelen”.

Tags Geplaatst onder Kijk binnen bij Landelijk Dienstencoöperatief, Landelijk Dienstencoöperatief in de kijker door Email

5 Responses


Share your comment

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say